Filatelie is meer dan postzegels verzamelen
Filatelie is meer dan postzegels verzamelen
Home » Londen » Beatles

Beatles

De Beatles

Allereerst een stukje tekst uit Wikipedia:

""The Beatles" was een popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De bekendste bezetting bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt nu nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek. Al vrij snel na hun doorbraak kregen de leden van The Beatles te maken met hysterische reacties van voornamelijk jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden. Voor dit gedrag raakte de term "Beatlemania" in zwang. Tijdens hun carrière verrichtten ze pionierswerk in de geluidsstudio, waarvoor ze in brede kring lof oogstten. Onder hun invloed groeide de popmuziek uit van een op Amerikaanse rhythm and blues gebaseerd genre tot een veel breder georiënteerde muzieksoort.
De Beatles-leden John Lennon en Paul McCartney waren de belangrijkste liedjesschrijvers van het viertal. Tot de bekendste hits van The Beatles behoren: I Want to Hold Your Hand, She Loves You, Yesterday, Michelle, Yellow Submarine, Lucy in the Sky with Diamonds, All You Need Is Love, Hey Jude, Let It Be, Help!, Penny Lane, Come Together en Strawberry Fields Forever."

Wat hebben die 4 jongens uit Liverpool dan met Londen te maken?
Abbey Road!

De beatles behoren tot de bekendste gebruikers van de Abbey Road Studios in Londen (Abbey Road Studios, 3 Abbey Road, St. John's Wood, London NW8 9AY, UK).
De Beatles hebben een album uitgegeven onder de titel "Abbey Road". En die is vernoemd naar de straat waar de studio aan ligt.
Het zebrapad voor de studio staat op de albumhoes, en is uitgegroeid tot een grote bezienswaardigheid.
 
Het studiocomplex heette lange tijd EMI Studios en werd pas in 1970 omgedoopt in Abbey Road Studios.


Het beroemde zebrapad op Abbey Road voor de studios.


Op 9 janauri 2007 gaf de Britse Post (Royal Mail) een serie van 6 postzegels uit gewijd aan de Beatles. De zegels hebben een onregelmatige vorm die wordt veroorzaakt door de afbeelding van een stapeltje langspeelplaten ("albums"). Op de zegels de bekendste albums:  With the Beatles, Help!, Sgt.Peppers, Abbey Road, Revolver en Let it be.

Hieronder nog de Eerste-Dag-Envelop (FDC / First Day Cover) van deze uitgifte.

Uitgebreide informatie over de Beatles op http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Beatles


Hieronder een aantal "postzegels" in velletjes van dubieuze landen.
Deze "postzegels" worden NIET GEACCEPTEERD door de WereldPostVereniging UPU, het zijn eigenlijk gewoon plakplaatjes voor fanatieke verzamelaars.


Velletje met 4 "postzegels" van de nieuwe Russische Republiek Tuva


Velletje van de Russische Republiek Kyrgyzstan

 


Vel met "zegels" van Nicaragua gewijd aan John Lennon