Filatelie is meer dan postzegels verzamelen
Filatelie is meer dan postzegels verzamelen
Home » Linken

Linken


Postzegels zijn uitermate geschikt om de wereld te leren kennen. Je hoeft er niet eens je huis voor uit. Je maakt zo een reis om de wereld via je album. Bekijk de volgende links maar eens en maak kennis met de mooiste wonderen op aarde.

De 7 Antieke Wereldwonderen

De 7 Nieuwe Wereldwonderen

Wereldwonderen Weblog

Wereldwonderen der Natuur (linkpagina)

Wereldwonderen der Mensheid  (linkpagina)


Er bestaan op Internet diverse WEBLOGS, waar mensen allerlei nieuwtjes en aardigheidjes over postzegels, post en evenementen beschrijven. In veel gevallen kan iedereen er ook meedoen. Eigen stukjes schrijven. Meedoen met de discussies. Kortom, een mogelijkheid om actief te blijven in de wondere wereld van de filatelie.

Postzegelblog

Postzegelforum

Stamp Kids Club

FilaVaria


Speciaal voor de jeugdige verzamelaars zijn er een aantal interessante WEBSITES en WEBLOGS. Daar worden allerlei voorbeelden gegeven die een aanzetje kunnen zijn voor het starten van een nieuwe verzameling.

KidsCorner

Wistjedatjes

Stamp Kids Club

Jeugdclub Jouwpagina  (linkpagina)


Vroeger verzamelden de postzegelliefhebbers bijna uitsluitend "op land". Met de komst van andere postzegelbeelden op herdenkingszegels, speciale uitgiftes, en dergelijke is het verzamelen "op thema" meer in trek gekomen. Let wel, "thematisch verzamelen" is iets meer dan verzamelen "op beeld". Hieronder 2 voorbeelden van mijn thema-verzamelingen.

Amsterdam in Postzegels

Bruggen op Postzegels

 


En wat te denken van Postcrossing, het verzamelen van Ansichtkaarten en Postzegels tegelijk. Reuze spannend!

http://postcrossing.jouwweb.nl