Filatelie is meer dan postzegels verzamelen
Filatelie is meer dan postzegels verzamelen
Home » Londen

Londen

"London is the place for me ......"

In de vijftiger jaren van de vorige eeuw ontstond het beroemde lied "London is the place for me", gemaakt door Lord Kitchener (1922-2000).  In 1948 kwam Kitchener met de boot van Jamaica naar London onder het zingen van het bekende deuntje. Binnen enkele jaren was het deuntje uitgegroeid tot een zogenaamde "Trinad Calypso" en werd gezongen door veel Londense artisten, waaronder ook Edmundo Ross.

Zoals alle andere grote wereldsteden heeft Londen ook een bijzondere aangtrekkingskracht.
Nog niet zo heel lang geleden was Londen de officiële hoofdstad en dynamisch centrum van het grote Britse Wereldrijk.
Nu is Londen alleen nog de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en het eiland Man).

(Postzegels van links naar rechts: Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland, Man)


 

Er is altijd wat te doen.
De enorm rijke geschiedenis met zijn beroemde en beruchte vorsten van de Tudor-familie, de imposante gebouwen van het regeringscentrum met de beroemde Big Ben, de statige huizen in Kensington, de vele musea van wereldklasse, de nieuwe wijken van de Docklands, de vele theaters met topstukken van toneel, opera en musical en nog zo veel meer maken een bezoek aan Londen meer dan de moeite waard.


En hoe ga je door Londen? Je kunt natuurlijk veel lopen, maar verplaatsen met de beroemde dubbeldekkers, de traditionele zwarte taxi's en het onvolprezen Metrosysteem moet je natuurlijk wel even ervaren.


op de subpagina "YouTube London" (zie rechter kolom op deze bladzijde of onder het hoofdmenu aan de bovenzijde van deze site) zijn naast informatieve filmpjes over de stad ook 2 uitvoeringen van "London is the place for me" te vinden.